Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Wypłata transzy „wykończeniowej” przed transzami „budowlanymi”
10-11-2021 19:32
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupuję nieruchomość od dewelopera. Mamy zdefiniowane kilka transz na poczet budowy (dla dewelopera dla rachunek powierniczy) i ostatnią transzę na wykończenie.
Jako, że deweloper ma jeden harmonogram dla całego osiedla, to mój dom jest już skończony (mam protokół zdawczo-odbiorczy, został on zaakceptowany przez ING), ale deweloper nie wezwał jeszcze mnie do zapłaty pozostałych transz (inne budynki są „w połowie” budowy). Czy jest możliwość w tej sytuacji otrzymania środków na wykończenie bez wcześniejszego wypłacania transz „budowlanych”?
Jako, że deweloper ma jeden harmonogram dla całego osiedla, to mój dom jest już skończony (mam protokół zdawczo-odbiorczy, został on zaakceptowany przez ING), ale deweloper nie wezwał jeszcze mnie do zapłaty pozostałych transz (inne budynki są „w połowie” budowy). Czy jest możliwość w tej sytuacji otrzymania środków na wykończenie bez wcześniejszego wypłacania transz „budowlanych”?
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-11-2021 10:51
Re: Wypłata transzy „wykończeniowej” przed transzami „budowlanymi”
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sytuacja, o której piszesz nie jest standardowa.
Musimy sprawdzić czy będzie taka możliwość, dlatego prosimy Cię o kontakt z naszą infolinią hipoteczną.
Kontakt jest możliwy pod numerem 32 357 00 57. Specjaliści są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 20:00. W soboty w godzinach 8:00 - 16:00.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj