Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wypłata transzy na wykończenie na konto oszczędnościowe

Dzień dobry,

niestety wśród istniejących wątków nie znalazłem informacji na ten temat, dlatego postanowiłem stworzyć nowy wątek. 

Chciałbym się dowiedzieć, czy transza na wykończenie inwestycji (ostatnia transza wypłacana w całości po transzach dla dewelopera) może zostać wypłacona na konto oszczędnościowe. A jeśli nie, to czy po wypłacie na konto rozliczeniowe, można przelać całość lub część środków na konto oszczędnościowe lub lokatę?

Chodzi mi o sytuację, w której płatności za usługi wykończeniowe będą w części dokonywane dopiero po zakończeniu prac.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Odpowiedz
0 Lajków
PiotrG
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
30-08-2022
Wiadomość 1 z 2 (1 823 wyświetleń)

Re: Wypłata transzy na wykończenie na konto oszczędnościowe

Transzę wypłacimy na numer konta - zgodnie z umową. Jeśli pieniędzy nie będziesz w całości potrzebował od razu, to oczywiście możesz przeksięgować je na konto oszczędnościowe. Ważne, żebyś rozliczył się w bankiem zgodnie z terminami. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
216
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (1 786 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Nadplata kredyt 2016

Cały czas wprowadzamy udogodnienia w Moim ING i aktualnie kredyt można nadpłacać w dowolnej kwocie, bez dodatkowych kosztów.
Co do pozostałych warunków umowy, prosimy o kontakt z naszą infolinią kredyt

...

22-11-2024
Problem z założeniem konta.

Od 11 listopada syn próbuje założyć online konto Mubi 18-26, bezskutecznie, konto zablokowane.
Wizyta w placówce w Jaworznie nie przyniosła efektu. Pani w okienku dzwoniła na infolinię (to jakiś żart) ...

21-11-2024
Re.: Oświadczenie KYO w przypadku kredytu hipotecznego

Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony

...

21-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy