Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wydłużenie okresu karencji/okresu budowlanego

[ Edytowane ]

Dzień dobry,

Pod koniec stycznia 2019 zakupiłem mieszkanie do generalnego remontu. Zakup mieszkania finansowany był poprzez kredyt hipoteczny ING, który obejmował również kwotę na wykonanie remontu. Przyjęty okres karencji/okresu budowlanego określony został na 24 miesiące.

Z remontem wystartowałem z początkiem 2020roku, rozpoczęły się roboty rozbiórkowe, lecz sytuacja związana ze stanem epidemii w Kraju pokrzyżowała plany - umówiona firma remontowa nie była w stanie dokończyć zlecenia a znalezienie nowej ekipy remontowej "na już" graniczyło z cudem.

Aktualnie rozpoczęcie remontu zaplanowane jest na początek 2021roku, dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy możliwe jest wydłużenie okresu karencji/okresu budowlanego o kolejne 12 miesięcy?

Odpowiedz
0 Lajków
Crea00
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-11-2020
Wiadomość 1 z 2 (4 694 wyświetleń)

Re: Wydłużenie okresu karencji/okresu budowlanego

Możesz wydłużyć okres karencji maksymalnie do 36 miesięcy - licząc od pierwszego uruchomienia. Konieczne jest jednak podpisanie odpowiedniego aneksu w oddziale banku. Za aneks do umowy pobieramy opłatę w wysokości 200 zł.
Możesz zamówić go kontaktując się z naszą infolinią pod numerem 32 357 00 57. Jest czynna w dni robocze od 8:00 do 20:00. 
Będziemy mogli umówić spotkanie w placówce w dogodnym terminie. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
176
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (4 634 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Oferta pożyczki

Dzień dobry. Bank przygotował dla mnie ofertę pożyczki. Niestety gdy złożyłam wniosek od razu jest odmowa, że nie spełniam warunków. Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi?

14-11-2025
Re: Robot inwestycyjny

Proszę, napisz do nas w tej sprawie na czacie w Moim ING w dni robocze od 8:00 - 18:00. Specjaliści od inwestycji wyjaśnią to.

14-11-2025
Re.: Hasło maskowane / partial password

@viggen:

@maszaikasza:

Nie, nie mam na myśli Keepassa. Korzystam z MacOS, ten ma wbudowany menadżer haseł Keychain/Passwords.

No tak. Wbudowany w systemy Apple, który od najnowszego IOS jest teraz Pękie

...

14-11-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy