Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wydłużenie okresu karencji/okresu budowlanego

[ Edytowane ]

Dzień dobry,

Pod koniec stycznia 2019 zakupiłem mieszkanie do generalnego remontu. Zakup mieszkania finansowany był poprzez kredyt hipoteczny ING, który obejmował również kwotę na wykonanie remontu. Przyjęty okres karencji/okresu budowlanego określony został na 24 miesiące.

Z remontem wystartowałem z początkiem 2020roku, rozpoczęły się roboty rozbiórkowe, lecz sytuacja związana ze stanem epidemii w Kraju pokrzyżowała plany - umówiona firma remontowa nie była w stanie dokończyć zlecenia a znalezienie nowej ekipy remontowej "na już" graniczyło z cudem.

Aktualnie rozpoczęcie remontu zaplanowane jest na początek 2021roku, dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy możliwe jest wydłużenie okresu karencji/okresu budowlanego o kolejne 12 miesięcy?

Odpowiedz
0 Lajków
Crea00
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-11-2020
Wiadomość 1 z 2 (4 025 wyświetleń)

Re: Wydłużenie okresu karencji/okresu budowlanego

Możesz wydłużyć okres karencji maksymalnie do 36 miesięcy - licząc od pierwszego uruchomienia. Konieczne jest jednak podpisanie odpowiedniego aneksu w oddziale banku. Za aneks do umowy pobieramy opłatę w wysokości 200 zł.
Możesz zamówić go kontaktując się z naszą infolinią pod numerem 32 357 00 57. Jest czynna w dni robocze od 8:00 do 20:00. 
Będziemy mogli umówić spotkanie w placówce w dogodnym terminie. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 965 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy