Odpowiedz

Re.: Wpis hipoteki

A ja mam takie pytanie, rozumiem ze po podpisaniu aktu notarialnego bank ma 14 dni na wystawianie dokumentów do wpisu hipoteki, czy w międzyczasie może wiec uruchomić kredyt czy trzeba czekać te 14 dni plus czas potrzebny na złożenie wniosku do sadu?
Odpowiedz
0 Lajków
Daniel3
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
0
22-09-2021
Wiadomość 11 z 14 (4 801 wyświetleń)

Re: Re.: Wpis hipoteki

Kredyt uruchomimy po 10 dni roboczych, od daty złożenia dyspozycji pisemnej o jego uruchomieniu oraz dostarczeniu dokumentów, które są potrzebne na tym etapie Emotikon: Szczęśliwy Informację o niezbędnych dokumentach otrzymasz w momencie podpisywania umowy.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
563
125
04-09-2015
Wiadomość 12 z 14 (4 749 wyświetleń)

[ Edytowane ]

kiedy dostanę od banku dokumenty potrzebne do wpisu hipoteki, na etapie podpisywania umowy kredytowej, czy po przedstawieniu aktu notarialnego? Chodzi o rynek wtórny.

W poście wyżej jest napisane że dopiero po podpisaniu aktu notarialnego i złożeniu zapotrzebowania na dokumenty  bank ma 14 dni na wydanie tych dokumentów, a to oznacza ze uruchomienie kredytu byłoby dopiero po ok 24 dniach od podpisania aktu. 

Odpowiedz
0 Lajków
Daniel3
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
0
22-09-2021
Wiadomość 13 z 14 (4 741 wyświetleń)

Nie do końca jest tak jak napisałeś. 
Jak przyjdziesz do nas z aktem notarialnym, to specjalista w tym samym dniu wystawi dla Ciebie dokumenty do wpisu hipoteki. Jak tylko złożysz je w sądzie, to z dokumentem, który to potwierdzi oraz potwierdzeniem dokonania wpłaty, powinieneś ponownie do nas przyjść. Wtedy przyjmiemy dyspozycję uruchomienia kredytu Emotikon: Szczęśliwy 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
563
125
04-09-2015
Wiadomość 14 z 14 (4 677 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy