Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: Re.: Wniosek o kredyt czas oczekiwania

witam,

a czy ktoś w ostatnim czasie został poproszony o uzupełnienie dokumentów ( zaświadczenie o dochodach i dokumenty z ZUS) i po jakim czasie od dostarczenia tych dokumentów była wydana decyzja? Nie ukrywam, że czekam już miesiąc i jest to stresujące.

Odpowiedz
0 Lajków
adrianhoo
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
21-06-2019
Wiadomość 521 z 748 (8 410 wyświetleń)

27.06.2019 komplet dokumentów trafił do ING i ja też mam dalej status wniosku "Analizujemy Twoje dokumenty. Po zakończonej analizie Twój specjalista skontaktuje się z Tobą" - z tym że ja złożyłem z wnioskiem zaświadczenia o zarobkach i zatrudnieniu, pozwolenie na budowę, akt notarialny, dziennik budowy, projekt budowlany, kosztorys. 

Ktoś wie jaki ma być czas trwania analizy? przed złożeniem pracownik informował o 7-8 dniach roboczych. 

Odpowiedz
0 Lajków
lukasck
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
1
08-07-2019
Wiadomość 522 z 748 (8 130 wyświetleń)

Złożony komplet 19 czerwca, do dzisoaj nie mam nawet wstępnej.
Odpowiedz
0 Lajków
Gola1
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
08-07-2019
Wiadomość 523 z 748 (8 095 wyświetleń)

Mam nadzieje ze jest jakis rozdzielnik dla wojewodztw czy nawet miast. Wie mod cos na ten temat ?
Odpowiedz
0 Lajków
lukasck
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
1
08-07-2019
Wiadomość 524 z 748 (8 089 wyświetleń)

@lukasck Zgodnie z ustawą mamy 21 dni kalendarzowych na wydanie decyzji po dostarczeniu kompletu dokumentów przez Klienta. Prosimy o kontakt w tej sprawie ze specjalistą. Specjalista może mieć więcej informacji w sprawie Twojego wniosku kredytowego. Nie mamy podziału na miasta i województwa. Wszystkie wnioski rozpatrujemy według kolejności zgłoszeń.

@Gola1 Teraz czas na analizę wstępną wynosi około 10 -12 dni roboczych. Jest to spowodowane dużym zainteresowaniem naszą ofertą i liczbą złożonych wniosków. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
602
127
12-04-2017
Wiadomość 525 z 748 (8 087 wyświetleń)

03.07.2019 dostałem decyzje pozytywną, a dzisiaj podpisałem umowę. Więc od dostarczenia tego czego ządał analityk kilka dni .
Odpowiedz
0 Lajków
adrianhoo
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
21-06-2019
Wiadomość 526 z 748 (8 073 wyświetleń)

03.07 - decyzja wstępna pozytywna (wszystkie dokumenty zostały dostarczone 3.06 a operat 26.06
Status wniosku - podejmujemy decyzję
Mija już 2 tygodnie i dalej nie ma decyzji końcowej
W innych bankach decyzja już dawno jest
Nikt nie potrafi udzielić informacji jak długo to potrwa
Odpowiedz
0 Lajków
etunia1396
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
17-07-2019
Wiadomość 527 z 748 (7 766 wyświetleń)

@etunia1396 Decyzję podejmujemy w czasie 21 dni.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 528 z 748 (7 695 wyświetleń)

U mnie złożone papiery 04.06 ... 19.07 w ogóle zero informacji . Przez agencję wszystko załatwiane i agent o dziwo też mówi,że cisza. Choć inne banku już oficjalnie dały pozytywy... A ING po złości najbardziej interesuje
A w ING nie wiem do kogo się odezwać
Odpowiedz
0 Lajków
pringles
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
19-07-2019
Wiadomość 529 z 748 (7 654 wyświetleń)

Do agentow Ing przesyla terminy ktory etap ile trwa takze dopytaj swojego. Ja zlozylem u mnie wczoraj byl rzeczoznawca. Wstepba decyzja pozytywna 17.07. W poniedzialek zaplacilem za wycene tj. 15.07 tego samego dnia zadzwonil rzeczoznawca zeby umowic sie na ogledziny ktore odbyly sie 18.07 - od tego momentu ma dwa dni na przekazanie wyceny do ing i teraz z ich strony 7-8 dni roboczych na decyzje ostateczna. Popros agenta o potwierdzenie zlozenia wniosku wtedy bedziesz wiedzial czy u niego nie lezal w szufladzie.
Odpowiedz
0 Lajków
lukasck
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
1
08-07-2019
Wiadomość 530 z 748 (7 637 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy