21-08-2022 21:09
Czy w sytuacji, gdy po zakupie mieszkania mieszkałam w nim przez pewien okres czasu (2 lata), a obecnie tymczasowo je wynajmuje, ale w przyszłości mam zamiar ponownie zamieszkać w tym mieszkaniu, to czy kwalifikuję się do skorzystania z wakacji kredytowych?
Ustawa jest niejasna w tym zakresie.
22-08-2022 21:38
Zgodnie z zapisami ustawy, zawieszenie spłaty kredytu przysługuje tylko do jednej umowy, zawartej w celu zaspokojenia własnych potrzeb mieszkaniowych. A więc nie jest wykorzystywana np. pod wynajem. Rozumiem jednak, że cel kredytu był inny i stąd Twoje wątpliwości.
Pamiętaj, że składasz wniosek pod rygorem odpowiedzialności karnej.
Jako bank nie prowadzimy jednak doradztwa w zakresie wsparcia dotyczącego pomocy prawnej. Jeśli masz wątpliwości, dotyczące interpretacji ustawy, skontaktuj się proszę z doradcą prawnym.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |