Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wakacje kredytowe a mieszkanie wynajmowane do czasu zamieszkania

[ Edytowane ]

Witam,

Czy mogę złożyć wniosek o wakacje kredytowe w poniższej sytuacji:

- mieszkanie kupione w czerwcu 2022 (kredyt uruchomiony również w czerwcu),

- mieszkanie kupione na własne potrzeby mieszkaniowe,

- termin przekazania mieszkania to grudzień 2022 (zapisany w akcie notarialnym),

- do tego czasu poprzedni właściciele wynajmują ode mnie to mieszkanie (umowa najmu na czas określony do grudnia 2022),

- po tym czasie wprowadzam się do tego mieszkania.

Według mnie "tymczasowy" wynajem nie wyklucza celu nabycia mieszkania tj. na potrzeby własne. Czy mam rację?

Odpowiedz
0 Lajków
kmr
kmr
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
27-07-2022
Wiadomość 1 z 2 (6 005 wyświetleń)

Re: Wakacje kredytowe a mieszkanie wynajmowane do czasu zamieszkania

Z wakacji kredytowych możesz skorzystać w sytuacji jeśli umowę o kredyt podpisałeś przed 1 lipca 2022. I oczywiście nie musisz od razu w nim mieszkać - oświadczasz natomiast, że sam kredyt zaciągnąłeś w celu zaspokojenia swoich potrzeb mieszkaniowych. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
95
11
19-05-2022
Wiadomość 2 z 2 (5 881 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy