20-09-2021 11:25
W przyszłym miesiącu idę do notariusza podpisać akt notarialny. Chciałabym ustanowić jednocześnie hipotekę w akcie notarialnym. Od notariusza dostałam informację, że potrzebują ode mnie
'oświadczenia banku o udzieleniu kredytu w trybie art. 95 prawa bankowego'
Czy takie oświadczenie różni się czymś od zaświadczenia które mogę zamówić w aplikacji?
Czy powinnam wybrać opcje dodatkowe 'prawidłowość obsługi kredytu', 'zabezpieczenie spłaty kredytu'.
Czy takie zaświadczenie ma termin ważności?
21-09-2021 11:40
Jeśli podpisałeś już z nami umowę kredytową i powiedziałeś w oddziale, że notariusz będzie dla Ciebie w sądzie załatwiał wniosek o wpis hipoteki w Księdze wieczystej, to powinieneś od nas taki dokument otrzymać. Następnie przekazujesz notariuszowi.
W Moje ING nie zamówisz takiego oświadczenia. Jeśli nie otrzymałeś tego dokumentu, najlepiej by było żebyś do nas zadzwonił i umówimy dla Ciebie kontakt telefoniczny doradcy z oddziału.
Zaświadczenie, które można zamówić w Moje ING to jest zupełnie inny dokument
Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024