05-11-2023 19:12
Dzień dobry,
Wnioskowałam o kredyt hipoteczny bez karencji. We wstępnej decyzji Bank też w parametrach kredytu wpisał karencja 0 miesięcy. A w projekcie umowy kredytowej jest nagle 25 miesięcy karencji, co znacznie podnosi koszty kredytu. Dodam, że kredyt jest na niewielka kwotę (LtV 15%) I ma być wypłacony w 1 transzy.
Wiem, że teoretycznie można zrezygnować z karencji po uruchomienieniu kredytu, ale skoro nie będę z tej karencji korzystać i skoro Bank tak przyjął we wstępnej decyzji, to czemu nagle jest 25 miesięcy karencji w umowie? Czemu nie można od razu dostać harmonogramu spłat, który tej karencji nie uwzględnia? Umowy jeszcze nie podpisałam.
Moje pytanie brzmi, czy Bank może przygotować umowę bez karencji?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
07-11-2023 14:23
W tej sprawie bardzo proszę o kontakt ze specjalistą hipotecznym, u którego składany był wniosek.
Po analizie wniosku sprawdzimy, dlaczego taka sytuacja miała miejsce. Przez Społeczność nie mamy wglądu do szczegółowych informacji
Dzień dobry,
mam pytanie o ofertę private banking. Wg opisu na stronie ING, kryterium do skorzystania z oferty to "inwestycje min. 500 tys. zł lub
aktywa min. 1 mln zł".
Czy do inwestycji wliczają się w
... 22-03-2025Dzień dobry,
mam pytanie o to, jak rozliczany jest limit wejść do saloników Priority Pass w ofercie dla karty kredytowej - platynowej.
Czy limit 4 wejść dla posiadacza (+2 dla osoby towarzyszącej) jest
... 22-03-2025Dzien dobry,
Nie wiem czy juz ten temat byl poruszany, nie moglem znalesc podobnego tematu wiec zapytam - co sie stalo z mozliwoscia oplacania parkowania w strefach platnego parkowania w Gdyni poprzez
... 22-03-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
10 | |
7 | |
5 | |
5 |