10-11-2020 11:54
Witajcie,
Przez ostatni miesiąc (jak zapewne większość z Was) siedziałem jak na bombie w oczekiwaniu na decyzję kredytową ale muszę przyznać, że koniec końców ING działa bardzo sprawnie. Dla potomnych poniżej informacja jak to było w moim przypadku:
- 23.10 wysłany wniosek wraz z operatem (od razu otrzymałem mail ws. RODO)
- 26.10 wniosek zarejestrowany w systemie ING
- 10.11 decyzja pozytywna
Od kilku dni myślałem, że wniosek utknął bo cały czas (nawet dzisiaj rano) był na etapie analizy (krok 2) ale przed chwilą od razu przeskoczył na krok 6 Decyzja. Życzę wszystkim pozytywnej decyzji i cierpliwości.
Dodam tylko, że naprawdę warto skorzystać z pomocy doradcy by mieć pewność, że wniosek jest kompletny! Jeszcze raz dzięki ING!
10-11-2020 12:09
Cześć,
Również sprawdzam status wniosku dość często...
Wniosek złożyłem dokładnie tak samo - 23.10 ( Rodo ), nie jestem pewien daty rejestracji w systemie.
Zastanawiam się czy daty podawane na poniższym portalu są prawidłowe - na teraz, system pokazuje, że Informacje wstępne wydajemy dla wniosków, których status zmienił się na "analiza dokumentów" w dniu: 21 październik
https://www.ing.pl/partner/hipoteka/proces-kredytowy
10-11-2020 12:29
Chyba faktycznie z opóźnieniem są aktualizowane statusy a kolejność rozpatrywanych wniosków może być trochę loterią (z tego co słyszałem na kolejność może mieć wpływ kompletność wniosków i ich stopień skomplikowania)...
Ale cierpliwości kolego - ja się tyle nasłuchałem, że w ING okres oczekiwania na decyzję to dwa miesiące a tu takie miłe zaskoczenie!
10-11-2020 13:59
Dzień dobry bronek1988,
Zapytam o jedną rzecz która ponoć ma kluczowe znaczenie w czasie rozpatrywania wniosku:
Umowa o pracę czy działalność gospodarcza?
Rynek pierwotny czy wtórny lub budowa domu?
Pozdrawiam Serdecznie,
Dariusz Paluch
10-11-2020 14:06
Umowa o pracę na czas nieokreślony - zatrudnienie od 2008 roku. Zdolność kredytowa z kalkulacji na poziomie +40% do wnioskowanej kwoty.
Zakup domu, rynek wtórny, wkład własny 40%.
10-11-2020 16:50
Dzień dobry,
Sam otrzymałem informację że obecnie testowo decyzję wstępną dla
"Umowa o pracę na czas nieokreślony"
w niektórych branżach wydają w trybie uproszczonym konsultanci na infolinii (mają kalkulator) i przechodzi to odrazu do kolejki po operat albo to analizy ostatecznej.
Podejrzewam że to główny czynnik.
Pozdrawiam Serdecznie,
Dariusz Paluch
10-11-2020 16:57
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |