29-09-2019 15:29
Witam, rozumiem, że aby starać się o kredyt hipoteczny mając umowę na czas okreslony muszę ją mieć od min 6 miesięcy i jeszcze przez 12 kolejnych. Czy jeśli kredyt chcę wziąć z mężem to czy jeśli mąż ma umowę na czas nieokreślony a ja spełniam warunek 6 miesięcy a do przodu pozostanie tylko 8,5 miesiąca to niezależnie od innych czynników od razu dostaniemy odmowę? Mogę dostać promesę ale wiem że jej nie akceptujecie.
30-09-2019 16:48
@AnnaS Każdy wniosek rozpatrywany jest indywidualnie. Standardowo wymagamy tak jak piszesz, umowę o pracę na czas określony, przynajmniej 12 miesięcy do przodu. Możesz natomiast spróbować złożyć wniosek z krótszym okresem, wtedy analityk zdecyduje w trakcie rozpatrywania wniosku.
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i
... 14-11-2024Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
14-11-2024