04-12-2024 14:39
Dzień dobry Wszystkim!
Jestem nową osobą w społeczności i potrzebuję małej pomocy. Staram się o uzyskanie w ING kredytu hipotecznego. Urwał mi się kontakt z pośrednikiem, nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. Złożył w moim imieniu wniosek do ING, obecnie wniosek jest na etapie 5/6 - "podejmujemy decyzję". Zaczynam się stresować i denerwować, że coś będzie nie tak, a zależy mi jednak na pozytywnej i szybkiej decyzji... Teoretycznie wszystko powinno być ok, ale już jeden bank mi odmówił. Mam dobry scoring w BIKu, prawie 30% wkładu własnego, żadnych długów, w gospodarstwie domowym jestem sama i nie chcę brać kredytu "pod korek" wobec tego, co liczy kalkulator na stronie internetowej. Czy ktoś wie, jak długo czekać na decyzję tutaj i czy w takiej sytuacji może być ona w ING negatywna? Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
05-12-2024 09:05
Nikt Ci na te pytania nie udzieli konkretnej odpowiedzi, bo nikt nie zna kryteriów oceniania wniosków przez bank. Czasem to trwa dłużej (bo np. proszą o dodatkowe dokumenty - dlaczego? nikt tego nie wie), czasem krócej. Czasem ktoś, kto w innym banku dostał decyzję pozytywną, tu dostaje negatywną i często jedyna odpowiedź jest taka, że to "ze względu na wewnętrzne regulacje banku". Czasem na odwrót, jak może być u Ciebie.
Także możesz tylko czekać, ewentualnie próbować jeszcze w międzyczasie w innym banku, na wszelki wypadek.
09-12-2024 13:09
10-12-2024 12:56
masz jakąś odpowiedź? Ja od 15.11 jestem wciąż na etapie 2/6 i już tracę nadzieję na jakikolwiek progress.
10-12-2024 17:45
10-12-2024 18:50
10-12-2024 19:02 | Edytowano: 10-12-2024 19:03
A robiliście samodzielnie czy z pośrednikiem? Ja w tamtym banku gdzie dostałam odmowę robiłam sama, potem dostałam kontakt do pośrednika. Sprzedawca mieszkania jest przeciwko pośrednikom i sam nie skorzystał (chwała mu), ale imo warto jako kupujący. Rzeczoznawca wyszedł taniej i jak widać udało się ostatecznie. Jestem wręcz w szoku, myślałam że nic z tego nie będzie. Po pierwszej odmowie byłam załamana! A tu 6/6 tak szybko i pozytywnie. Nie będę robić reklamy, ale ogólnie warto iść w fiolet coś czuję. Albo amarant. Zależy jak ktoś odbiera kolory
10-12-2024 19:27
czy tak samo mogę zamknąć IKE, wysyłając podpisany plik pdf poprzez bankowość elektroniczna?
26-12-2024Cześć,
Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?
Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?
26-12-2024
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |