Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Stabilność przychodów a samozatrudnienie

Jak liczy się stabilność przychodów dla samozatrudnionych starających się wziąść kredyt?

1. Daty faktur a płatności
Przykład:

Wystawiam fakture dla mojego klienta równo co miesiąc jednak zdaża się, że płaci mi z miesięcznym opóźnieniem lub dwie na raz w kolejnym miesiącu.

Czy to definitywnie przekreśla moje szanse na kredyt?

2. Wahania kwot:

Przykład:

Moje miesięczne faktury wahają się w skrajnych przypadkach nawet ponad 50% poniżej standardowych (są takie 2 na 12 normalnych w roku).

Czy to znaczy, że jestem skreślony z możliwości wzięcia kredytu hipotecznego?

Odpowiedz
0 Lajków
Bartosz
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
26-01-2017
Wiadomość 1 z 4 (5 994 wyświetleń)

Re.: Stabilność przychodów a samozatrudnienie

@Bartosz Proszę doprecyzuj czy dochód o którym piszesz uzyskiwany jest z prowadzenia jednosobowej działalności gospodarczej czy może umowy o dzieło. Wymagamy by taka działalność była prowadzona od conajmniej roku czasu. W przypadku umowy o dzieło konieczne jest by była ona kontynuowana od conajmniej 12 miesiecy, a dodatkowo minimum 3 miesiące do przodu.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 2 z 4 (5 909 wyświetleń)

W tym przypadku chodzi o jednoosobwą działalność gospodarczą.

Odpowiedz
0 Lajków
Bartosz
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
26-01-2017
Wiadomość 3 z 4 (5 803 wyświetleń)

Akceptujemy dochody uzyskiwane z prowadzonej działalności gospodarczej. Jak pisaliśmy wcześniej ważne aby działalność była prowadzona co najmniej 12 miesięcy.

Zapraszamy do kontaktu z naszą infolinią: 32 357 00 57 (pon.-pt.: 07:00 - 21:00, sob.: 08:00 - 16:00). Podczas rozmowy będziemy mogli doprecyzować szczegóły oraz wyliczyć Twoja zdolność kredytową. 

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
145
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (5 703 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy