Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Służebność na działce wspólnej, a kredyt na mieszkanie

[ Edytowane ]

Dzień dobry,

Działka na której powstaje budynek w którym zamierzam kupić mieszkanie jest obciążona służebnością przejazdu i przesyłu mediów do sąsiednich działek. Czy będzie to przeszkoda we wzięciu kredytu z zabezpieczeniem hipotecznym? Lokal będzie to osobne wydzielone mieszkanie w większym budynku z udziałem w nieruchomości wspólnej.

Odpowiedz
0 Lajków
Mariolgw
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
03-11-2023
Wiadomość 1 z 2 (1 611 wyświetleń)

Re: Służebność na działce na kredyt na mieszkanie

Jeżeli chodzi o służebność przejazdu i przesyłu mediów, to akceptujemy takie wpisy w księdze wieczystej. Nie zaakceptujemy wpisów dotyczących służebności na rzecz osób (tzw. prawo do dożywotniego zamieszkania w danej nieruchomości). Trudno ocenić na ten moment stan prawny nieruchomości. Ostateczną decyzję kredytową wydamy na podstawie oceny całości dokumentów dotyczących nieruchomości i dokumentów finansowych.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
KamilW
Moderator
Moderator icon
82
11
19-05-2022
Wiadomość 2 z 2 (1 507 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy