29-10-2023 09:43
Witam. Mam takie pytanie mniej więcej 3 lata temu bylem u doradcy kredytowego, który powiedział, że żaden bank nie da nam kredytu z uwagi na warunki zabudowy. Dopiero jak wybuduje stan surowy zamknięty. Śledząc poczynania banków zauważyłem, że wasz jest bardzo otwarty. Mam aktualnie stan surowy zamknięty a problem polega na działce ponieważ ma ona 3002m2 oraz wydane warunki zabudowy dla inwestycji polegającej na budowie domu jednorodzinnego w ramach zabudowy zagrodowej czy da się otrzymać kredyt na takie coś?
30-10-2023 15:05
Standardowo udzielamy kredytów hipotecznych i zabezpieczamy się tylko na działkach o powierzchni do 3000 m2, czyli u Ciebie działka przekracza o 2 m2 tę powierzchnię. Do przyjęcia takiego wniosku będziemy potrzebować dodatkowej zgody.
Masz trzy opcje do zgłoszenia prośby o takie odstępstwo:
1. Możesz zadzwonić (jeszcze tylko dziś i juto) na naszą infolinię hipoteczną pod numerem 32 357 00 65 i nasz specjalista przyjmie dla Ciebie taką prośbę.
2. Możesz umówić się na spotkanie do placówki bankowej i tam nasz specjalista przed przyjęciem wniosku przyjmie prośbę o takie odstępstwo.
3. Skontaktuj się z placówką, którą obsługuje Twój doradca kredytowy i on udzieli Ci dodatkowych informacji.
Możesz wypłacić pieniądze z IKZE wcześniej, jeśli zajdzie taka potrzeba. To tzw. zwrot. Pieniądze zwrócimy Ci, jeśli wypowiesz umowę o jego prowadzenie i nie spełniasz ustawowych warunków do wypłaty.
... 15-12-2025Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |