23-04-2021 10:55
Powoli kończą mi się środki z pierwszej transzy kredytu i chciałabym uruchomić drugą. Problem polega na tym że w związku w dużymi podwyżkami cen materiałów i usług budowlanych mój kosztorys zrobił się nieco mało aktualny. Zrobiłam za te pieniądze mniej niż wskazuje kosztorys czy jest szansa że mimo to otrzymam drugą transze?
24-04-2021 11:00
W takiej sytuacji najlepiej prześlij nam zdjęcia z budowy oraz aktualny cały dziennik budowy przez Moje ING. Będziemy mogli się do sytuacji odnieść.
Jeśli masz zmienne oprocentowanie, to w oddziale u doradcy hipotecznego możesz wnioskować o dodatkowe pieniądze w ramach tego samego kredytu. Kwota minimalna to 20 000 zł. Decyzję otrzymasz do 30 dni, a opłatę za aneks pobierzemy w wysokości 200 zł.
Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
13-11-2024Dziękujemy za opinie, przekazaliśmy to do odpowiedniego działu.
13-11-2024