22-04-2021 12:42
Dzień dobry,
w lutym 2018 uzyskałam kredyt budowlano hipoteczny w kwocie 160 000zl na zakup i remont mieszkania. Kredyt był na 15 lat ( ostatnia rata: kwiecień 2033), w ratach stałych. Za uruchomienie kredytu bank pobrał 0% prowizji, kosztem wyższych rat. Dodatkowo musiałam wziąć ubezpieczenie na życie oraz ubezpieczenie na mieszkanie. Kredyt spłaciłam w całości w kwietniu 2021.
Czy zgodnie z wyrokiem TSUE i UOKiK należy mi się zwrot częściowo nadpłaconych odsetek?
23-04-2021 09:49
@krewetka Decyzja, o której piszesz odnosi się do kosztów poniesionych zgodnie z Tabelą Opłat i Prowizji. Z tego co napisałaś byłaś zwolniona z prowizji. A nadpłacając kredyt wpłacasz tylko kapitał. Nie naliczamy odsetek "do przodu", więc żadnych nam nie nadpłaciłaś
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024