Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

wcześniejsza spłata kredytu hipotecznego a zwrot odsetek

Dzień dobry,

w lutym 2018 uzyskałam kredyt budowlano hipoteczny w kwocie 160 000zl na zakup i remont mieszkania. Kredyt był na 15 lat ( ostatnia rata: kwiecień 2033), w ratach stałych. Za uruchomienie kredytu bank pobrał 0% prowizji, kosztem wyższych rat. Dodatkowo musiałam wziąć ubezpieczenie na życie oraz ubezpieczenie na mieszkanie. Kredyt spłaciłam w całości w kwietniu 2021.

Czy zgodnie z wyrokiem TSUE i UOKiK należy mi się zwrot częściowo nadpłaconych odsetek?

Odpowiedz
0 Lajków
krewetka
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
22-04-2021
Wiadomość 1 z 2 (2 189 wyświetleń)

Re: wcześniejsza spłata kredytu hipotecznego a zwrot odsetek

@krewetka Decyzja, o której piszesz odnosi się do kosztów poniesionych zgodnie z Tabelą Opłat i Prowizji. Z tego co napisałaś byłaś zwolniona z prowizji. A nadpłacając kredyt wpłacasz tylko kapitał. Nie naliczamy odsetek "do przodu", więc żadnych nam nie nadpłaciłaś Emotikon: Szczęśliwy 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (2 104 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy