Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Rozdzielenie spłaty kredytu na dwa konta

Witam
Dwa lata temu wzięliśmy z narzeczonym kredyt hipoteczny na mieszkanie. Ustaliliśmy że pieniądze pobierane będą z mojego konta. Sytuacja się trochę skomplikowała, on stwierdził że nie będzie mi oddawał żadnych pieniędzy. Nie zgadza się na sprzedaż mieszkania. Powiedziałam też że może wziąć ten kredyt na siebie, może oddać go mi a ja go spłacę na co też się nie zgadza. Czy w takim przypadku jest możliwośc dogadania sie z bankiem aby pobierał pół opłat z mojego konta a pół z jego ? Czy zostaje włącznie droga sądowa ?
Odpowiedz
0 Lajków
JoannaBrch
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
02-12-2023
Wiadomość 1 z 2 (1 908 wyświetleń)

Re: Rozdzielenie spłaty kredytu na dwa konta

Zmiany do umowy kredytu hipotecznego np. dotyczące rachunku do spłaty kredytu wymagają aneksowania umowy kredytowej.

Aneks do umowy muszą podpisać wszyscy kredytobiorcy. Natomiast tutaj nie mamy wglądu w szczegóły Twojej umowy. Skontaktuj się z naszą infolinią: 32 357 00 57 lub z czatem w Moim ING. Specjaliści kredytowi są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8:00 do 16:00.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
156
23
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 731 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Wypłata na konto ING

Witam serdecznie, ma bardzo dziwny przypadek, wręcz nie logiczny. W dniu 27.03.2025 księgowa w mojej pracy wysłał o godzinie 7:00 z banku PKO SA wypłatę na konto pracowników. Problem polega na tym, że

...

27-03-2025
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

Mam ten sam problem i to bez aktualizacji. Ostatnia aktualizacja była z 3 tygodnie temu, i aplikacja działała normalnie. Dzisiaj rano nagle chce aktywować aplikację jeszcze raz.

Do tej pory po aktualiz...

27-03-2025
Re.: Problem z otwieraniem i logowaniem się przez przeglądarkę Edge i chrome

Radzę spróbować zainstalować przeglądarkę Opera albo Firefox. W chrome miałam problemy z uruchamianiem się javaskrypt-ów banku.

27-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy