Odpowiedz

Przepisanie kredytu

Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie kredytu hipotecznego. Posiadam kredyt hipoteczny na budowę wraz z mezem, lecz chciałabym przejąć go sama. Pierwsza transzę już wzięliśmy drugiej nie chce uruchamiać. Dom jest w stanie surowym zamkniętym. Czy jest możliwość abym spłacała tylko ta jedna transzę?
Odpowiedz
0 Lajków
Kissinge
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
29-06-2020
Wiadomość 1 z 2 (2 371 wyświetleń)

Re: Przepisanie kredytu

Dom musi osiągnąć docelowy stan, a więc musi być wykończony i oddany do użytkowania.Możesz odstąpić od uruchamiania drugiej transzy, pod warunkiem rozliczenia inwestycji. W tej sytuacji możesz złożyć wniosek o odłączenie męża z kredytu (jeśli macie rozdzielność majątkową lub orzeczoną separację/rozwód).

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 274 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy