15-05-2018 23:28
Witam,
Mam kredyt w ING na mieszkanie którego zabezpieczeniem jest obciążenie na hipotece mojego domu.
Mieszkanie jest w trakcie podziału na dwa mniejsze. Akt notarialny dzielący jest z grudnia 2017 roku. Na tę chwilę podział nie jest jeszcze uwzględniony w księdze wieczystej (czeka na wpis).
Pytanie brzmi czy mogę przenieść zabezpieczenie hipoteczne z domu na mieszkanie. Jeżeli tak to w jaki sposób.
Pozdrawiam
Paweł
16-05-2018 13:04
Tak, jest taka możliwość Odbywa się to przez złożenia aneksu do umowy kredytowej. Można to zrobić w naszym oddziale przez wszystkich kredytobiorców i właścicieli nieruchomości. Po jego złożeniu zlecimy wycenę mieszkania.
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i
... 14-11-2024Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
14-11-2024