Odpowiedz

Przeniesienie zabezpieczenia

Witam,

Mam kredyt w ING  na mieszkanie którego zabezpieczeniem jest obciążenie na hipotece mojego domu.

Mieszkanie jest w trakcie podziału na dwa mniejsze. Akt notarialny dzielący jest z grudnia 2017 roku. Na tę chwilę podział nie jest jeszcze uwzględniony w księdze wieczystej (czeka na wpis).

Pytanie brzmi czy mogę przenieść zabezpieczenie hipoteczne z domu na mieszkanie. Jeżeli tak to w jaki sposób.

Pozdrawiam

Paweł

Odpowiedz
0 Lajków
fazastefana
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
15-05-2018
Wiadomość 1 z 2 (2 541 wyświetleń)

Re: Przeniesienie zabezpieczenia

Tak, jest taka możliwośćEmotikon: Szczęśliwy Odbywa się to przez złożenia aneksu do umowy kredytowej. Można to zrobić w naszym oddziale przez wszystkich kredytobiorców i właścicieli nieruchomości. Po jego złożeniu zlecimy wycenę mieszkania.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 490 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Refinansowanie kredytu/przejście na zmienne?

Witam

Niedawno skończyłem 5letnią stałą stopę kredytu.Przed zmianą warunków, udało się spłacić 75% kredytu.

Zostało ok 90000 zł, w lutym zdecydowałem się na stałą stopę 7,1% z założeniem że resztę kredy

...

24-04-2025
Re.: Zapętlony reset aplikacji. Dźwięk powiadomienia

Trudno nam tutaj wyjaśnić, dlaczego tak się dzieje u Ciebie. Zachęcamy do kontaktu na czacie w Moim ING. Specjalista zapisze zgłoszenie i przekaże do odpowiedniego zespołu.

24-04-2025
Limit zadłużenia

Witam, chciałam się dowiedzieć,
Mam 8500 tys zł limitu zadłużenia do dnia 27.07.25, w umowie mam napisane ze umowa na czas 12 miesięcy z możliwością przedłużenia, limit odnowi się w tym dniu automatycz...

24-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy