12-09-2017 22:09
Witam,
proszę o przedstawienie procedury postępowania w celu ustanowienia hipoteki - co zgodnie z umową skutkować będzie obnizeniem oprocentowania kredytu hipotecznego
w najbliższym czasie podpisuję akt notarialny na niedawno odebrane mieszkanie - proszę o wyjaśnienie co po kolei powinnam zrobić w celu wpisania hipoteki do KW
czy kontakt z placówką jest niezbędny? czy z aktem notarialnym mogę udać się prosto do sądu i złożyć odpowiedni wniosek?
i skąd mogę uzyskać odpowienie dane do wpisu (tj banku)?
Dodam, moj doradca kredytowy ING jest niedostepny - dlugie zwolenienie.
Dziekuje za informacje.
13-09-2017 14:08
@KatBor Dokumenty potrzebne do ustanowienia zabezpieczenia wydaje specjalista hipoteczny w oddziale banku.
Proszę o kontakt telefoniczny z infolinią, aby ustalić konkretny termin spotkania. Infolinia dostępna jest od poniedziałku do piątku w godz. 7.00-21.00 oraz w soboty 8.00-16.00 pod numerem 32 357 00 57.
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024