Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Podpisanie umowy kredytowej - przebieg spotkania

Witam serdecznie,

Otrzymałem pozytywną decyzję kredytową na kredyt hipoteczny, wszystkie sprawy do tego momentu załatwiłem online. Jestem już po spotkaniu online ze specjalistą gdzie omówiliśmy projekt umowy ze wszystkimi załącznikami, warunkami, itd., a że jest to mój 2. kredyt hipoteczny w ING to nie miałem co do żadnych zapisów uwag/wątpliwości. Specjalista powiedział, że na spotkanie na podpisanie umowy kredytowej mam zarezerwować nawet 2h... Wiem że nie będę tego spotkania przeciągał dopytując o każdy zapis umowy, cel to jak najszybciej wrócić do pracy. Czy mógłbym prosić o opisanie przebiegu tego spotkania (uwaga: 1. kredyt był podpisywany 8 lat temu, więc przebiegu spotkania nie pamiętam...), żebym mógł sobie oszacować ile potencjalnie czasu uda się urwać? Czy to będzie tylko ponowne omówienie tym razem nie projektu a już faktycznej umowy gdzie różnicą względem projektu będzie co najwyżej wpisanie numeru konta zamiast ciągu zer i podpisanie umowy wraz z załącznikami, czy szykować się że przez te 2h będzie ponownie szczegółowo analizowany wniosek, jeszcze raz sprawdzany BIK, itd.?

Odpowiedz
0 Lajków
macnow
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
22-04-2025
Wiadomość 1 z 3 (1 139 wyświetleń)

Re.: Podpisanie umowy kredytowej - przebieg spotkania

U nas podpisanie umowy trwało ponad 2 h.

Oprócz ponownego omówienia umowy dochodzi jeszcze kwestia ubezpieczeń,

podpisywania dokumentów, sprawdzenia czy spełniono wszystkie dodatkowe warunki umowy.

Później spotkanie na uruchomienie kredytu już jest krótsze, około 30 min. 

Odpowiedz
0 Lajków
nathab301
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
10-04-2025
Wiadomość 2 z 3 (1 077 wyświetleń)

Re.: Podpisanie umowy kredytowej - przebieg spotkania

Każde takie spotkanie jest bardzo indywidualne i trudno jest oszacować ile cały ten proces może zająć. Oczywiście, nie weryfikujemy już ponownie BIK. Jednak mimo wszystko warto sobie zapewnić ten okres i min. 2h na takie spotkanie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
606
129
12-04-2017
Wiadomość 3 z 3 (1 010 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

To jest jakiś totalny skandal i nieporozumienie, żeby wycofywać takie funkcjonalności. Robimy dziesiątki transakcji z tą funkcjonalnością każdego miesiąca od lat, jakim trzeba być ignorantem, żeby nag

...

21-05-2025

@Franiu To konto mam jako rezerwowe i raczej niezbyt często z niego korzystam. Konto jest darmowe więc najprościej potestować. Z tego co widzę to emSZMAL powinien wspierać ten bank. Ewentualnie zawsze

...

21-05-2025

@cougar napisałem "teoretycznie", bo to że bank coś piszę w ofercie nie musi być prawdą, ale nawet półprawdą Emotikon: Szczęśliwy Aż nie mam jeszcze konta w NEST to nie mogłem tego jak przetestować. Dzięki w takim razie

...

21-05-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy