Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Refinansowanie kredytu/przejście na zmienne?

Witam

Niedawno skończyłem 5letnią stałą stopę kredytu.Przed zmianą warunków, udało się spłacić 75% kredytu.

Zostało ok 90000 zł, w lutym zdecydowałem się na stałą stopę 7,1% z założeniem że resztę kredytu powinno się udać spłacić w ciągu 2lat.

Niestety czas ten może się wydłużyć bo pojawiły się nowe wydatki a coraz głośniej słychać o obniżkach stóp (być może do 2026 nawet o 2pp). Myślicie że przy tak niewielkim kredycie warto myśleć o przejściu na zmienną stopę? Z jakimi kosztami się to wiąże w ING?

Odpowiedz
0 Lajków
vade
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
11-09-2020
Wiadomość 1 z 2 (3 855 wyświetleń)

Re.: Refinansowanie kredytu/przejście na zmienne?

Zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami hipotecznymi, którzy mogą przybliżyć różne warianty związane z oprocentowaniem. Na takie spotkanie możesz się umówić na naszej stronie: https://www.ing.pl/kontakt - Umów spotkanie.

Możesz też wybrać spotkanie wideo

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
514
89
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (3 805 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Koszty przelewu USD z ING do XTB

Cześć,

Czy ktoś robił może przelew z konta USD do XTB? W tabeli opłat i prowizji, koszt przelewu to 50zł po stronie klienta ING i jest to przelew z kosztami SHA.

Jakich kosztów dodatkowych można się sp

...

28-09-2026
Przelew na rachunek techniczny Zbywcy

Dzień dobry Szanowni Forumowicze,

Przepraszam za banalne pytanie, ale chciałbym się upewnić co do jednej formalnej kwestii. Kupiłem nieruchomość (mieszkanie) z rynku wtórnego - 80 % wkład własny, 20 %

...

27-09-2026
Re: Yubico Security Key C NF - błąd: urzadzenie nie obsługuje FIDO2

Rozumiem, dziękuję za informację. Mam 13 dni na ewentualne zwrócenia klucza w przypadku braku możliwości jego użycia w ING.

25-09-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy