Odpowiedz
Dzień dobry,
Jak bank traktuje sytuację w której rzeczoznawca w operacie wliczył do powierzchni użytkowej powierzchnię garazu, który jest w bryle budynku.
Dodam, że jest to garaż tylko na papierze - w projekcie. Pomieszczenie te ma w rzeczywistości zupełnie inne przeznaczenie.
Odpowiedz
0 Lajków
Stefek73
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
30-01-2020
Wiadomość 1 z 3 (4 366 wyświetleń)

Re.: Operat

Czy przed przekazaniem do banku muszę zmienić operat?
Odpowiedz
0 Lajków
Stefek73
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
30-01-2020
Wiadomość 2 z 3 (4 356 wyświetleń)

Re: Re.: Operat

[ Edytowane ]

@Stefek73 Jeżeli pomieszczenie nie pełni funkcji garażu operat jest wykonany prawidłowo. Poprosimy Cię o przedstawienie dokumentów, które dotyczą zmiany pomieszczenia. Jeśli jednak pomieszczenie jest garażem, nie zaliczymy go do powierzchni użytkowej. W tej sytuacji konieczna będzie zmiana operatu. Zachęcam Cię do kontaktu z opiekunem Twojego wniosku. Opiekun przekaże Ci szczegóły oraz podpowie, co w takiej sytuacji.

***Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
DawidSz
Były moderator
Były moderator icon
225
48
26-11-2018
Wiadomość 3 z 3 (4 278 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kredyt hipoteczny przy rozdzielności majatkowej

Dzień dobry,

Chciałam zapytać o taką sytuację - małżonkowie mający rozdzielność majątkową chcą nabyć nieruchomość. Jedna osoba płaci za swoją połowę gotówką, a druga bierze kredyt hipoteczny. Czy zabez

...

06-04-2026
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Prosimy, zgłoś nam to przez czat w Moim ING i zapiszemy zgłoszenie techniczne. Nie mieliśmy podobnych sygnałów.

05-04-2026
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Rzeczywiście pomogło wyczyszczenie Google Play services. Mogę ponownie zalogować się starymi kluczami.
Ale nowego klucza dodać niestety nie mogę.
Wyskakuje błąd w ap...

05-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy