25-09-2019 16:39
Dzień Dobry,
Złożyłem wniosek o kredyt hipoteczny w ING, jednak wniosek został rozpatrzony negatywnie na wczesnym etapie (prawdopodobnie automat scoringowy).
Działalność gospodarcza 2 lata, niezłe dochody, bardzo dobry BIK i ponad 30% zapasu zdolności kredytowej nad wnioskowaną kwotą. Zakładam, że kawaler na działalności gospodarczej nie jest ulubionym typem klienta w ING.
Mam w związku z tym dwa pytania:
- Czy od decyzji odmownej można się odwołać tak, żeby była rozpatrywana indywidualnie?
- Czy wnioskowanie o kredyt z partnerką, która posiada sporo niższe zarobki zwiększyłoby szansę na pozytywną weryfikację skoro nie chodzi tutaj o moją zdolność kredytową?
Pozdrawiam, M
26-09-2019 11:03
@MarcinKruk Każdą decyzję kredytową podejmujemy indywidualnie. Składa się na nią wiele czynników. Jeśli złożysz wniosek o kredyt hipoteczny, wraz z drugim kredytobiorcą, ponownie go przeanalizujemy. Dzięki temu nasza decyzja może się zmienić. Zachęcam Cię do ponownego złożenia wniosku
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i
... 14-11-2024Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
14-11-2024