Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Nadpłata kredytu hipotecznego, prowizja

Dzien dobry,
mam pytanie o nadplate kredytu hipotecznego w bankowości internetowej. Ile to potrwa? Zapewniam na koncie pieniądze na zadeklarowaną kwotę nadplaty oraz prowizję i co dalej? Kiedy te kwoty schodzą z konta?
I jeszcze pytanie dodatkowe: w aktualnej ofercie kredytów hipotecznych w ogóle zrezygnowaliście z pobierania prowizji od nadplat. W mojej umowie, podpisanej kilka m-cy temu, ta prowizja niestety jest. Czy jest w ogóle sens pisać pismo do ING z "wnioskiem" / prośbą o zniesienie tej prowizji w moim przypadku? Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
magda_lenka
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
35
2
26-06-2017
Wiadomość 1 z 4 (7 482 wyświetleń)

Re: Nadpłata kredytu hipotecznego, prowizja

Nadpłatę realizujemy do dwóch dni roboczych z datą złożenia dyspozycji.

Obowiązuje zapis z umowy kredytowej. Przykro mi, nie stosujemy obecnych ustaleń dla umów zawartych wcześniej.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
800
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (7 440 wyświetleń)

@AgnieszkaBin, dziękuję za odpowiedź. Czy prowizja pobierze się równocześnie z kwotą nadpłaty?

Odpowiedz
0 Lajków
magda_lenka
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
35
2
26-06-2017
Wiadomość 3 z 4 (7 438 wyświetleń)

Tak. Jeśli mamy pobrać prowizję, pobierzemy ją w dniu realizacji nadpłaty.

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
144
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (7 354 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy