27-01-2023 12:52 | Edytowano: 27-01-2023 12:58
Dzień dobry
Chciałbym zacząć wpłacać dodatkowe kwoty na spłatę kredytu hipotecznego ale muszę poradzić się odnośnie moich zapisów w umowie.
1. "Kredytobiorca może dokonać spłaty przedterminowej spłaty kredytu w całości lub części, z tym że zobowiązuje się do uprzedniego poinformowania o tym banku na co najmniej dwa dni robocze przed datą przedterminowej spłaty .........itd."
- czy musze kontaktować się w tym przypadku z Bankiem i ich informować ?
2."Minimalna kwota spłaty przedterminowej nie może być niższa niż dwukrotność ostatnio zapłaconej, należnej raty kapitałowo-odsetkowej"
- czy w takim przypadku nie mogę spłacać kwot niższych niż 2-krotność raty ?
28-01-2023 14:08
@Kroxen działania w Moje ING wszystko ułatwiają. Jeśli nadpłatę wykonujesz przez swoją bankowość internetową nie musisz tego w żaden sposób nam wcześniej zgłaszać.
Dodatkowo w Moje ING możesz zlecić nadpłatę dowolnej kwoty, nie musi to być dwukrotność raty. Masz więc pełną elastyczność w tym zakresie
28-01-2023 16:40
Dziękuję za informacje.
Czy ING coś w tym temacie robi w ogóle, że taka cisza, czy cisza dlatego, że nic nie robicie w tym temacie?
13-11-2024Dokładnie, u mnie też problem.
Jestem bardzo ciekaw jak Ci "eksperci" od security wyobrażają sobie bezpieczne logowanie do banku. Ja widzę starszego Pana z kartką, trudnym i skomplikowanym (bo takie za
... 12-11-2024