- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Kredyt - problem ze statusem wniosku i pośrednikiem
27-02-2025 09:45
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry,
Potrzebuję porady i wsparcia w sprawie możliwości sprawdzenia działań reprezentującego mnie pośrednika.
Nie jestem w stanie sprawdzić statusu wniosku kredytowego. Numer wniosku otrzymałem w poniedziałek i od tego czasu próbuję coś ustalić. Po wpisaniu na stronie ING w "Status wniosku o kredyt hipoteczny" mam cały czas trójkąt z wykrzyknikiem (załącznik) i nic więcej (sprawdzam od 4 dni).
Temat był zgłoszony na infolinii (3 krotnie), gdzie osoby prowadzące rozmowę ze mną widzą dokładne to samo, ale przez te 4 dni nie ma rezultatu.
W Moim ING nie mam żadnej informacji o tym, że jakiś wniosek na mnie jest rozpatrywany.
Współpraca z pośrednikiem wygląda fatalnie i to do tego stopnia, że zgłaszając się bezpośrednio do banku w grudniu 2024 już dawno byłbym jego posiadaczem. Pośrednik miał mi ułatwić i przyśpieszyć ścieżkę uzyskania kredytu, a zwielokrotnił ilość stresu, nerwów, problemów i już w tym momencie doprowadził do strat finansowych (wygaśnięcie korzystnej umowy materiałowej z cenami zeszłorocznymi) oraz wszystko wskazuje na to swoimi działaniami na kilka tygodni wstrzymał mi budowę.
Pokrótce rozmowy z pośrednikiem rozpocząłem na przełomie listopada i grudnia. Ustaliliśmy plan działania i jeszcze przed Świętami został zarejestrowany mój wniosek (mam e-mail informacyjny z ING). Wszystkie oczekiwane dokumenty i informacje dostarczyliśmy pośrednikowi do 3 stycznia, po czym mieliśmy się spotkać i od tego momentu jest dramat i ciągłe obietnice bez pokrycia. Wniosek oczywiście wygasł. Na początku lutego daliśmy pośrednikowi ostatnią szansę, aby mógł się wykazać i zacząć działać. Oczywiście znowu musieliśmy zdobywać część dokumentów. Nowy wniosek został zarejestrowany 11 lutego. 12-ego miałem z nim spotkanie na którym podpisaliśmy dokumenty i miał to być w końcu moment szybkiej ścieżki biznesowej do uzyskania kredytu, a tu dalej nie wiem totalnie nic. Nie zgadza się dosłownie nic co przekazuje mi pośrednik. Jestem tą współpracą skrajnie zawiedziony i zszokowany marną jakością pośrednictwa.
Jakie realne i skuteczne działania mogę podjąć?
Czy pracownicy ING mogą mieć na to jakikolwiek wpływ, gdybym się zgłosił osobiście do oddziału banku?
Nie wiem, czy żądać natychmiastowego wycofania wniosku przez pośrednika, aby złożyć wniosek osobiście, a jeśli będzie mnie to dalej opóźniać to czy po prostu po kilkunastu latach w ING nie udać się do innego banku, aby w końcu zamknąć temat.
Z góry dziękuję za wszelkie porady i sugestie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-02-2025 15:49
Re.: Kredyt - problem ze statusem wniosku i pośrednikiem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-03-2025 19:07
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przykro nam, że spotkała Cię taka sytuacja, jednocześnie cieszymy się, że udało się to wyjaśnić. Mamy też nadzieję, że zdecydujesz się na ponowne złożenie wniosku z naszym doradcą.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-03-2025 16:55
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj