Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt na minimalną kwotę a rezygnacja z transzy

Dzień dobry,
mam kredyt hipoteczny na mieszkanie w minimalnej kwocie jakiej udziela bank. Została mi do uruchomienia ostatnia transza, czy mimo to że kwota kredytu jest minimalna, mogę zrezygnować z ostatniej transzy?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Odpowiedz
0 Lajków
martynas
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
05-05-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 165 wyświetleń)

Re: Kredyt na minimalną kwotę a rezygnacja z transzy

Masz możliwość zrezygnowania z wypłacenia kolejnej transzy lub kwoty, która pozostała do uruchomienia. Rezygnacja z wypłaty transzy oznacza, że będziesz płacić ratę kapitałowo-odsetkową jedynie od kwoty, która została już uruchomiona.

Rezygnacja nie oznacza również zwrotu prowizji za część nieuruchomionego kapitału. Warunkiem rezygnacji z wypłaty kolejnej transzy jest:
- zakończenie inwestycji (potwierdzone dokumentami – spełniony warunek umowy) albo
- posiadanie środków własnych pozwalających na zakończenie inwestycji - w tym przypadku również inwestycja musi zostać rozliczona.
Dyspozycję rezygnacji wypłaty kolejnych transz możesz złożyć u specjalisty w placówce bankowej. Na spotkanie umówisz się telefonicznie - 32 357 00 57. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1095
218
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (2 097 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: karta kredytowa a doładowanie Revolut

Hej, czy próbowałeś tej taktyki?
Udało się czy były problemy przy doładowaniu?
Jeśli się udało, to jaka karta i jaka kwota?

18-12-2024
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy