Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny na jednego współmałżonka!!! Pilne1

Witam, mam pytanie... posiadamy z męzem wpólną ziemie i zamirzamy sie na niej budowac. Mąż pracuje zarabia 2800 na reke, a ja wychowuje dziecko jestem na urlopie wychowawczym bezpłatnym. Po wstepnej rozmowie w banku, okazło się ze maż moze wziac sam kredyt na siebie, 2800 zarobków i ma na utrzymaniu 3 osoby. Czy bank bedzie potrzebował mojej zgody na kredyt? i Czy bank bedzie sprawdzał w BIK moją historię kredytową jak nie spełniam warunków kredytowych abym mogła swoimi zarobkami wspomóc meza? Prosze o pilna odp.

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
Mila0909
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
02-02-2016
Wiadomość 1 z 3 (17 197 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny na jednego współmałżonka!!! Pilne1

W przypadku, kiedy posiadacie wspólnotę majątkową, wówczas razem przystąpicie do kredytu hipotecznego. W tej sytuacji, do zdolności kredytowej wzięlibyśmy pod uwagę Twoją historię kredytową jak również ewentualne obciążenia kredytowe. Małżonek mógłby samodzielnie zawnioskować w sytuacji rozdzielności majątkowej.

W przypadku budowy domu kredytujemy do 80 procent wartości inwestycji. Możesz rozłożyć w wygodny sposób spłatę kredytu hipotecznego nawet na okres 35 lat, maksymalnie do 70 roku życia głównego kredytobiorcy. Spłata kredytu może nastąpić w ratach równych albo malejących.

Zestawienie wariantów kredytu hipotecznego przy różnych okresach spłaty dla przykładowej kwoty:

Kwota Kredytu

100000 zł

100000 zł

Wkład Własny

20%

20%

Okres spłaty

30 lat

20 lat

Marża

2,55%

2,55%

Oprocentowanie

4,3%

4,3%

Prowizja

1,9%

1,9%

Rata stała

495 zł

622 zł

Rata malejąca

636 zł

775 zł

Oprócz oferty standardowej możesz skorzystać z oferty:

• 0% prowizji (obniża koszt uruchomienia kredytu),
  • obniżonej marży (obniża ratę kredytu przez cały okres spłaty),
  • Mieszkaj bez kompromisów.

Powyższe warianty promocyjne dostępne są dla klientów, którzy posiadają lub otworzą konto osobiste oraz  zadeklarują regularne wpływy na rachunek w kwocie min. 2000 zł miesięcznie, przez okres min. 3 lat od daty zawarcia umowy kredytowej.

Korzyści oferty kredytu hipotecznego w ING to:

• 0 zł za rozpatrzenie wniosku,
  • brak konieczności posiadania konta w naszym banku, aby uzyskać kredyt,
  • 0 zł za wcześniejszą spłatę lub nadpłatę kredytu po pięciu latach od uruchomienia kredytu,
  • stała marża przez cały okres kredytowania,
  • bezpłatna pomoc specjalisty hipotecznego, który odpowie na pytania, pomoże w wyborze najlepszej oferty oraz w załatwieniu formalności,
  • dodatkowa gotówka, którą można przeznaczyć na dowolny cel – przeprowadzenie remontu, zakup niezbędnych mebli, sprzętu RTV czy AGD,
  • pakiety ubezpieczeniowe, zapewniające spłatę kredytu w przypadku m.in. śmierci czy utraty źródła dochodu (trzy alternatywne pakiety ubezpieczeń, 
  • ubezpieczenie od ognia, wody i innych zdarzeń losowych zapewniające ochronę nieruchomości (oferowane w dwóch dogodnych wariantach).

Możliwe formy zatrudnienia:

• umowa o prace na czas określony/nieokreślony,
  • działalność gospodarcza,
  • umowy cywilno-prawne (np. umowa zlecenie),
  • najem, dzierżawa,
  • emerytura, renta.

W razie pytań dzwoń - 32 357 00 65

Odpowiedz
0 Lajków
MateuszO
Były moderator
Były moderator icon
25
9
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (17 184 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny na jednego współmałżonka!!! Pilne1

[ Edytowane ]

Serwis hipoteki net zwraca uwagę na wspólną odpowiedzialność. Dlatego w równym stpniu ponosimy odpowiedzialność jak i czerpiemy profity. 

Odpowiedz
0 Lajków
RadekR
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
21-11-2016
Wiadomość 3 z 3 (15 454 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: IKE - więcej niż jeden fundusz

Dziękuję za odpowiedź, chyba działa, bo spróbowałem. Ale jest to bardzo nieintuicyjne rozwiązanie. Pod tym samym przyciskiem jest otwarcie IKZE (etc.).  Sugeruje to więc, że otwieramy nowy produkt, a

...

07-01-2025
Druga transza kredytu hipotecznego

Witam, 2 stycznia złożyłem dyspozycje wypłaty drugiej ostatniej transzy kredytu. Wiem że trwa to maksymalnie 10 dni roboczych, ale może macie jakieś doświadczenia że dosłaliście wypłatę szybciej? Ile

...

07-01-2025
Re.: Pusta strona logowania w Chrome

Ok, u mnie pomogło w Chrome wyczyszczenie plików cookie również dla strony mojeing.pl

07-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy