02-02-2016 13:44
Witam, mam pytanie... posiadamy z męzem wpólną ziemie i zamirzamy sie na niej budowac. Mąż pracuje zarabia 2800 na reke, a ja wychowuje dziecko jestem na urlopie wychowawczym bezpłatnym. Po wstepnej rozmowie w banku, okazło się ze maż moze wziac sam kredyt na siebie, 2800 zarobków i ma na utrzymaniu 3 osoby. Czy bank bedzie potrzebował mojej zgody na kredyt? i Czy bank bedzie sprawdzał w BIK moją historię kredytową jak nie spełniam warunków kredytowych abym mogła swoimi zarobkami wspomóc meza? Prosze o pilna odp.
Pozdrawiam
02-02-2016 14:53
W przypadku, kiedy posiadacie wspólnotę majątkową, wówczas razem przystąpicie do kredytu hipotecznego. W tej sytuacji, do zdolności kredytowej wzięlibyśmy pod uwagę Twoją historię kredytową jak również ewentualne obciążenia kredytowe. Małżonek mógłby samodzielnie zawnioskować w sytuacji rozdzielności majątkowej.
W przypadku budowy domu kredytujemy do 80 procent wartości inwestycji. Możesz rozłożyć w wygodny sposób spłatę kredytu hipotecznego nawet na okres 35 lat, maksymalnie do 70 roku życia głównego kredytobiorcy. Spłata kredytu może nastąpić w ratach równych albo malejących.
Zestawienie wariantów kredytu hipotecznego przy różnych okresach spłaty dla przykładowej kwoty:
Kwota Kredytu |
100000 zł |
100000 zł |
Wkład Własny |
20% |
20% |
Okres spłaty |
30 lat |
20 lat |
Marża |
2,55% |
2,55% |
Oprocentowanie |
4,3% |
4,3% |
Prowizja |
1,9% |
1,9% |
Rata stała |
495 zł |
622 zł |
Rata malejąca |
636 zł |
775 zł |
Oprócz oferty standardowej możesz skorzystać z oferty:
Powyższe warianty promocyjne dostępne są dla klientów, którzy posiadają lub otworzą konto osobiste oraz zadeklarują regularne wpływy na rachunek w kwocie min. 2000 zł miesięcznie, przez okres min. 3 lat od daty zawarcia umowy kredytowej.
Korzyści oferty kredytu hipotecznego w ING to:
Możliwe formy zatrudnienia:
W razie pytań dzwoń - 32 357 00 65
15-02-2017 14:00 – ostatnio edytowany 16-02-2017 10:48 przez MarcinB
Serwis hipoteki net zwraca uwagę na wspólną odpowiedzialność. Dlatego w równym stpniu ponosimy odpowiedzialność jak i czerpiemy profity.
Wniosek, że środki zablokowane, a niewydane komornikowi w okresie nierozstrzygniętego zbiegu zajęć, nie należą do klienta banku, nie jest prawidłowy. W okresie obowiązywania umowy rachunku bankowego,
... 26-11-2024Dzień dobry,
Czy w aplikacji da się w jakiś sposób podejrzeć, czy dodatkowe warunki do otrzymania oprocentowania premiowego zostały spełnione?
Pytam, ponieważ mam w aplikacji dwa konta OKO Bonus, jedneg
... 26-11-2024Dzień dobry.
Chciałem uruchomić transze kredytu ale strona się nie ładuje.
Sprawdzałem w Chrome/Firefox i wersje mobilne też.
Problem jest z tym, że m.in przeglądarka nie ładuje strony z powodu Content S