12-06-2024 11:03
Ja w poniedziałek dostałem decyzję. Czekałem od 2 kwietnia. Podpisanie umowy w poniedziałek 17.06. Kiedy wypłacą kasę??? Czas pokaże
17-06-2024 12:37
Po kolejnym tygodniu czekania (w sumie już prawie miesiąc od dosłania dokumentów) ING obudziło się z prośbą o nowe zaświadczenia od pracodawcy. Śmiech na sali. Potem pewnie znowu czekałby nas kolejny miesiąc czekania. Żal.
01-07-2024 10:08
Ja (wniosek złożony 28.04) w zeszłym tygodniu dostałem wstępną zgodę i od razu został zrobiony (i zaakceptowany) operat.
Teraz czekam na ostateczną decyzję - wniosek znowu wpadł w kolejkę oczekujących, tym razem na decyzję ostateczną. Warto zauważyć, że te daty podawane na stronie https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy (pomijając, że przerażające) są nie wiele warte. Mało, że nie zgadza się termin to jeszcze kolejka cały czas rośnie (miesiąc temu analiza wstępna była N+20, teraz jest N+25).
Jeżeli ktoś dopiero składa wniosek, to radzę policzyć sobie te wszystkie N+ i oszacować ile to dni (to są dni robocze!), Samo czekanie w różnych kolejkach obecnie to 41 dni czyli dwa miesiące! A jeszcze lubią cofać dokumenty do uzupełnienia.
10-07-2024 15:33
Po jakim czasie wypłacili pieniądze?
10-07-2024 15:35
15-07-2024 15:56
W środę podpisuje umowę... Tyle, że nie z ING, bo mój wniosek ciągle stoi w kolejce do weryfikacji. Ale inne banki nie potrzebują trzech miesięcy na podjęcie decyzji w dość oczywistej sprawie. Mam w ING konto 24 lata ale chyba zakończę tą współpracę, bo jak ktoś mnie nie szanuje to nie czuję się zobowiązany do lojalności.
18-07-2024 13:14
A jakim procesem był składany wniosek? Standardowy czy NWH? Terminy mi mijają w innych bankach i nie wiem czy czekać na ING
Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
13-11-2024Dziękujemy za opinie, przekazaliśmy to do odpowiedniego działu.
13-11-2024