Odpowiedz

Re.: Kredyt hipoteczny_czas analizy

Ja w poniedziałek dostałem decyzję. Czekałem od 2 kwietnia. Podpisanie umowy w poniedziałek 17.06. Kiedy wypłacą kasę??? Czas pokaże 

Odpowiedz
0 Lajków
KamilOli92
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
5
2
05-06-2024
Wiadomość 21 z 27 (2 795 wyświetleń)

Po kolejnym tygodniu czekania (w sumie już prawie miesiąc od dosłania dokumentów) ING obudziło się z prośbą o nowe zaświadczenia od pracodawcy. Śmiech na sali. Potem pewnie znowu czekałby nas kolejny miesiąc czekania. Żal.

Odpowiedz
0 Lajków
Roshena
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
2
12-06-2024
Wiadomość 22 z 27 (2 642 wyświetleń)

Ja (wniosek złożony 28.04) w zeszłym tygodniu dostałem wstępną zgodę i od razu został zrobiony (i zaakceptowany) operat.

Teraz czekam na ostateczną decyzję - wniosek znowu wpadł w kolejkę oczekujących, tym razem na decyzję ostateczną. Warto zauważyć, że te daty podawane na stronie https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy (pomijając, że przerażające) są nie wiele warte. Mało, że nie zgadza się termin to jeszcze kolejka cały czas rośnie (miesiąc temu analiza wstępna była N+20, teraz jest N+25).

Jeżeli ktoś dopiero składa wniosek, to radzę policzyć sobie te wszystkie N+ i oszacować ile to dni (to są dni robocze!), Samo czekanie w różnych kolejkach obecnie to 41 dni czyli dwa miesiące! A jeszcze lubią cofać dokumenty do uzupełnienia.

Odpowiedz
0 Lajków
wojtkow
Doradca z ambicjami I
4
0
11-06-2024
Wiadomość 23 z 27 (2 196 wyświetleń)

Po jakim czasie wypłacili pieniądze?

Odpowiedz
0 Lajków
Julia83
Doradca z ambicjami I
2
0
08-07-2024
Wiadomość 24 z 27 (1 911 wyświetleń)

Na drugi dzień
Odpowiedz
0 Lajków
KamilOli92
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
5
2
05-06-2024
Wiadomość 25 z 27 (1 908 wyświetleń)

W środę podpisuje umowę... Tyle, że nie z ING, bo mój wniosek ciągle stoi w kolejce do weryfikacji. Ale inne banki nie potrzebują trzech miesięcy na podjęcie decyzji w dość oczywistej sprawie. Mam w ING konto 24 lata ale chyba zakończę tą współpracę, bo jak ktoś mnie nie szanuje to nie czuję się zobowiązany do lojalności.

Odpowiedz
0 Lajków
wojtkow
Doradca z ambicjami I
4
0
11-06-2024
Wiadomość 26 z 27 (1 674 wyświetleń)

A jakim procesem był składany wniosek? Standardowy czy NWH? Terminy mi mijają w innych bankach i nie wiem czy czekać na ING

Odpowiedz
0 Lajków
Vip3Out
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
18-07-2024
Wiadomość 27 z 27 (1 512 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy