Odpowiedz

Kredyt Hipoteczny

Cześć, czy długi okres oczekiwania na decyzje w sprawie udzielenia kredytu hipotecznego to już standard? 18.06 złożyłam wszelkie wymagane dokumenty do wniosku o kredyt hipoteczny (zaświadczenia, operat ...), 9.07 Bank, chce zabezpieczenia na jeszcze jednej działce która wpisana jest na tej samej KW, na co się posłusznie zgodziłam, mimo, że wiązało się to z wykonaniem drugiego nowego operatu, który wyceniał dwie działki plus inwestycja... dokumenty złożone 16.07.2025 r. Wydaje mi się, że skoro upominacie się o kolejne zabezpieczenie a w BIK sprawdziliście mnie blisko miesiąc temu, to chyba już znacie moją sytuację na tyle, że teraz nie będę czekać dalej, aby dowiedzieć się że muszę jeszcze jakiś dokument złożyć... Dzisiaj mija równy miesiąc od złożenia wniosku... Wybrałam Państwa Bank, bo obsługa miała być łatwa i przyjemna (opinia doradcy kredytowego), a teraz się zastanawiam... skoro to tak na starcie długo trwa... to jak to będzie wyglądało przy rozliczaniu transzy??? Mam nadzieje że nie tak jak u Ferdka Kiepskiego kiedy został urzędnikiem .... 

Odpowiedz
0 Lajków
MartaND
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
18-07-2025
Wiadomość 1 z 2 (1 402 wyświetleń)

Re: Kredyt Hipoteczny

Na wydanie decyzji kredytowej standardowo potrzebujemy 21 dni kalendarzowych od chwili, gdy przekażesz nam wszystkie dokumenty. Trudno nam się tutaj odnieść do sytuacji, którą opisujesz. Możliwe, że w Twoim wniosku pojawiły się jakieś błędy lub braki w dokumentach. Najlepszym rozwiązaniem będzie, gdy skontaktujesz się z pośrednikiem kredytowym, u którego składałaś wniosek, a jeśli wnioskowałaś u naszego specjalisty to bezpośrednio z nim. To pozwoli na weryfikację Twojego wniosku i otrzymasz dodatkowe informacje.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
645
133
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (1 318 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: nowy system bankowosci internetowej

Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl

...

06-12-2025
Re: Re.: Blokada konta przez brak oświadczenia

Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I

...

06-12-2025
Re: Re.: Blokada konta przez brak oświadczenia

Trafiłem na ten temat w  "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia.  Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz

...

06-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy