Odpowiedz

Re.: Kiedy decyzja

Witaj widzę może ile miałeś punktów w BIK?
Odpowiedz
0 Lajków
Joybook
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
0
09-01-2021
Wiadomość 41 z 52 (6 016 wyświetleń)

Witam wszystkich pozytywnych i negatywnych jaka mieliście punktację w BIK ? Ja mam dobrą tzn 72 pk i w banku bnp mam negatywną że za niski scoring wydawało miś je że mam ok do skali bdb brakuje mi 2punkty a do najwyższej 8 punktów nie wiem jak to widzi ing. W nich ostatnia nadzieja. Może ktoś sobie sprawdzał bik ile miał z osób pozytywnych i negatywnych. Dodam że wnioskuje sam o kredyt ( rozdzielczość). Kredyt na kwotę 560k
Odpowiedz
0 Lajków
Joybook
Doradca z ambicjami I
8
0
09-01-2021
Wiadomość 42 z 52 (6 009 wyświetleń)

Ja miałam 78 punktów. Brałam w przeszłości kilka rzeczy na raty by zbudować sobie historię kredytową, wszystkie spłacane w terminie a nawet przed czasem. Dodatkowo cały czas spłacam kredyt studencki, również bez zadnych opoznien. Składałam wniosek sama tylko do ING i bez problemu otrzymałam decyzję pozytywną.
Odpowiedz
0 Lajków
Olka0212
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
22
6
24-11-2020
Wiadomość 43 z 52 (5 937 wyświetleń)

Dzięki za info, 78 to już status bdb ja mam niżej. Emotikon: Smutny
Odpowiedz
0 Lajków
Joybook
Doradca z ambicjami I
8
0
09-01-2021
Wiadomość 44 z 52 (5 839 wyświetleń)

gdzie można sprawdzić ile się ma pkt.? i ile to trwa|?

Odpowiedz
0 Lajków
loki86
Doradca z ambicjami I
3
0
11-01-2021
Wiadomość 45 z 52 (5 758 wyświetleń)

[ Edytowane ]
Trzeba pobrać raport ze strony www.bik.pl, koszt jednorazowego raportu to 39 zl. Dostaje się go zaraz po opłaceniu
Odpowiedz
0 Lajków
Olka0212
Doradca z ambicjami II
22
6
24-11-2020
Wiadomość 46 z 52 (5 744 wyświetleń)

Jeśli ktoś (narzeczona) miał jeden laptop na raty w terminie spłacony i nie ma żadnych innych obciążeń to liczba pkt. będzie Twoim zdaniem oscylować w widełkach powyżej 80pkt czy poniżej? Pytam bo własny sprawdziłem pokazuje mi 84pkt. Jednak o kredyt staram się wspólnie z narzeczoną  

Odpowiedz
0 Lajków
loki86
Doradca z ambicjami I
3
0
11-01-2021
Wiadomość 47 z 52 (5 725 wyświetleń)

Cięzko stwierdzic jak oni to liczą ale myślę ze punktacja powinna być wysoka. Z tego ci mi się wydaje dane o kredytach dostępne są w BIKu do 5 lat więc zależy też kiedy ten laptop był spłacany. Ale generalnie rzecz biorąc scoring nie jest jedynym kryterium, ważniejsza jest raczej zdolność kredytowa, źródlo dochodow.
Odpowiedz
0 Lajków
Olka0212
Doradca z ambicjami II
22
6
24-11-2020
Wiadomość 48 z 52 (5 666 wyświetleń)

72 punkty to bardzo niski skoring w kwestii kredytu hipotecznego. Generalnie srednia dla polski to bodaj 79 i taka gwarantuje praktycznie na pewno uzyskanie kredytu. Podejrzewam że miales kilka opóźnień w spłacie, jak bedziesz analizowal raport szczegółowy zobacz jakie masz oceny poszczególnych zobowiązań, dużo ocen żółtych i choćby jedna czerwona w ostatnich 5 latach praktycznie eliminuje cię, w kwestii kredytu hipotecznego
Odpowiedz
0 Lajków
Deatherock
Doradca z ambicjami I
14
3
19-01-2018
Wiadomość 49 z 52 (5 607 wyświetleń)

A jeśli się okażę, że to było wcześniej. Czyli będzie pusto+moje 84pkt. Dwie umowy o prace oraz teoretycznie z tego co liczyliśmy bezpieczny zapas jeśli chodzi o możliwości kredytu. to pusty BIK u narzeczonej nie powinien stanowić problemu prawda?

Odpowiedz
0 Lajków
loki86
Doradca z ambicjami I
3
0
11-01-2021
Wiadomość 50 z 52 (5 586 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy