Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Jak poprawnie wyciągnąć oświadczenie o niezaleganiu z US?

Witam,

otrzymaliśmy niedawno pozytywną decyzję kredytową. Ze względu na to, prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, zostałam poproszona o dostarczenie zaświadczenia o niezaleganiu z podatkami z Urzędu Skarbowego. Wysłałam prośbę do US, w odpowiedzi otrzymałam kilka plików, m.in.: dokument.xml, zaswiadczenie.pdf, zaswiadczenie.pdf.xades . Wysłałam je wszystkie i otrzymałam odpowiedź, że brakuje podpisu osoby wystawiającej. Z tego co mi wiadomo, podpisem jest właśnie plik o rozszerzeniu .xades. Zostało mi zasugerowane, żeby przy podpisywaniu wybrać "zapisz plik z adnotacją", ale nie posiadam takiej opcji. Czy ktoś wie, jak poprawnie pobrać te dokumenty tak, żeby bank je zaakceptował?

Odpowiedz
0 Lajków
doremi
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
05-10-2020
Wiadomość 1 z 2 (4 290 wyświetleń)

Re: Jak poprawnie wyciągnąć oświadczenie o niezaleganiu z US?

@doremi W tej sytuacji proponujemy jeszcze kontakt z urzędem skarbowym. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
789
172
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (4 237 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z założeniem konta.

Zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji, jednak w tym miejscu nie mamy podglądu do danych w systemie i danych naszych klientów.
Przykro mi, że syn ma kłopot z kontem. Jeśli było zapisane zgłoszenie w tej spr...

22-11-2024
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

22-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

A ja dostałem odmowę przedłużenia oprocentowania stałego. Czy ktoś ma już wydłużony termin po interwencji rzecznika?

22-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy