Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

ING nadpłata kredytu przed całkowitym uruchomieniem

Witam,

Podpisałem umowę kredyt hipoteczny na kwotę 254 000 PLN. Uruchomione mam już 154 tys, zostało do uruchomieniu transza wrzesień 70 tys, transza grudzień 30 tys.
Sprzedałem teraz inną  nieruchomość i mam 80 tys wolnych środków, które chciał bym wrzucić w ten kredyt, czy mogę już go nadpłacić mimo, że nie wszystkie transze uruchomiłem ? 

Odpowiedz
0 Lajków
wojtach100
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
20-08-2019
Wiadomość 1 z 2 (4 345 wyświetleń)

Re: ING nadpłata kredytu przed całkowitym uruchomieniem

@wojtach100 Możesz nadpłacić kredyt mimo to, że masz jeszcze kwotę do uruchomienie. Nie możesz jednak w czasie trwania karencji skrócić okresu kredytowania. Pamiętaj też, że jeżeli nadpłatę zrobisz na całą kwotę, która do tej pory została uruchomiona, to kredyt się zamknie i nie będziesz mógł już uruchomić pozostałej kwoty. Wszystko będzie w porządku, jeśli będzie, to nadpłata tylko części kredytu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
591
127
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (4 278 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: LikwidacjaKontaOsobyObłożnieChorej

To naprawdę przykro się czyta. Tak jak waszym obowiązkiem jest weryfikowanie dowodu tożsamości, tak jest nim też zapewnienie dostępu do informacji i komunikacji z OzN.  Instrukcje typu: "Aby wyjaśnić

...

19-12-2024
Odblokowania dostępu

Dobry wieczór, 

Po godzinnej frustracji spowodowanej nieudanymi próbami odblokowania dostępu do konta mam nadzieję, że ktoś mi tu pomoże.

Postępuję zgodnie z instrukcją, zmieniam hasło,  zapisuje też

...

18-12-2024
Re.: Rezygnacja z transzy kredytu i spłata uruchomionej transzy.

Możesz zrezygnować z pozostałej części transzy, natomiast w takiej sytuacji będziemy i tak prosić Cię o rozliczenie inwestycji. Dodatkowo poprosimy o udokumentowanie środków - które potwierdzą, że będ

...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy