Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

ING nadpłata kredytu przed całkowitym uruchomieniem

Witam,

Podpisałem umowę kredyt hipoteczny na kwotę 254 000 PLN. Uruchomione mam już 154 tys, zostało do uruchomieniu transza wrzesień 70 tys, transza grudzień 30 tys.
Sprzedałem teraz inną  nieruchomość i mam 80 tys wolnych środków, które chciał bym wrzucić w ten kredyt, czy mogę już go nadpłacić mimo, że nie wszystkie transze uruchomiłem ? 

Odpowiedz
0 Lajków
wojtach100
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
20-08-2019
Wiadomość 1 z 2 (4 278 wyświetleń)

Re: ING nadpłata kredytu przed całkowitym uruchomieniem

@wojtach100 Możesz nadpłacić kredyt mimo to, że masz jeszcze kwotę do uruchomienie. Nie możesz jednak w czasie trwania karencji skrócić okresu kredytowania. Pamiętaj też, że jeżeli nadpłatę zrobisz na całą kwotę, która do tej pory została uruchomiona, to kredyt się zamknie i nie będziesz mógł już uruchomić pozostałej kwoty. Wszystko będzie w porządku, jeśli będzie, to nadpłata tylko części kredytu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
584
126
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (4 211 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rangi w społeczności

Dzień dobry, jestem tutaj nowa Emotikon: Szczęśliwy i nieco pogubiona Emotikon: Mrugający Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,

...

18-11-2024
Re.: ING Księgowość - Działalność nierejestrowana

Obecnie usługi ING Księgowość dedykowane są wyłącznie dla działalności rejestrowanych, jednak analizujemy taką możliwość.

18-11-2024
Re.: Pula kodów De'Longhi

Na ten moment pula kodów do De'Longhi została wyczerpana. Zachęcamy do obserwowania naszej strony.

18-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy