13-05-2021 16:13 | Edytowano: 13-05-2021 16:14
Dzień dobry,
jestem właścicielką działki, na której istnieją zabudowania, w tym dom jednorodzinny. Chciałabym wziąć kredyt hipoteczny na budowę kolejnego domu jednorodzinnego, ale od Doradcy dowiedziałam się, że mogą pojawić się problemy i lepiej byłoby dokonać podziału działki. Jest to możliwe, po podziale działka, na której budowany byłby dom, miałaby ok. 600 m2. Niestety w wyniku podziału działka straciłaby dostęp do drogi wojewódzkiej, miałaby jedynie dostęp do drogi, której klasa i kategoria zarządzania zostały określone w Raporcie o terenie jako "inna". W rzeczywistości jest to droga gruntowa, dość "zaniedbana", ale połączona z drogą wojewódzką i gminną. Czy jest szansa, że gdybym wystąpiła o kredyt na budowę domu na działce z takim dojazdem, otrzymałabym pozytywną decyzję?
Z góry dziękuję za pomoc!
14-05-2021 16:27
Kredytu hipotecznego udzielamy na podstawie złożonych przez Ciebie dokumentów. Jednym z nich jest pozwolenie na budowę. W sytuacji kiedy takie pozwolenie będzie wydane przez starostwo, będziemy mogli na tej podstawie rozpatrzyć Twój wniosek. Zachęcamy do złożenia
Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024