13-05-2021 16:13 | Edytowano: 13-05-2021 16:14
Dzień dobry,
jestem właścicielką działki, na której istnieją zabudowania, w tym dom jednorodzinny. Chciałabym wziąć kredyt hipoteczny na budowę kolejnego domu jednorodzinnego, ale od Doradcy dowiedziałam się, że mogą pojawić się problemy i lepiej byłoby dokonać podziału działki. Jest to możliwe, po podziale działka, na której budowany byłby dom, miałaby ok. 600 m2. Niestety w wyniku podziału działka straciłaby dostęp do drogi wojewódzkiej, miałaby jedynie dostęp do drogi, której klasa i kategoria zarządzania zostały określone w Raporcie o terenie jako "inna". W rzeczywistości jest to droga gruntowa, dość "zaniedbana", ale połączona z drogą wojewódzką i gminną. Czy jest szansa, że gdybym wystąpiła o kredyt na budowę domu na działce z takim dojazdem, otrzymałabym pozytywną decyzję?
Z góry dziękuję za pomoc!
14-05-2021 16:27
Kredytu hipotecznego udzielamy na podstawie złożonych przez Ciebie dokumentów. Jednym z nich jest pozwolenie na budowę. W sytuacji kiedy takie pozwolenie będzie wydane przez starostwo, będziemy mogli na tej podstawie rozpatrzyć Twój wniosek. Zachęcamy do złożenia
witam ile mam czekać na zwrot pieniędzy na konto , przy próbie wypłacenia pieniędzy z bankomat wyświetlił błąd, pieniądze z konta potrąciło a gotówki nie wydało . byłem się za pytać w oddziale ale pa
... 11-12-2024A robiliście samodzielnie czy z pośrednikiem? Ja w tamtym banku gdzie dostałam odmowę robiłam sama, potem dostałam kontakt do pośrednika. Sprzedawca mieszkania jest przeciwko pośrednikom i sam nie sko
... 10-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |