Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Dochód z najmu zasiedzianej nieruchomości

Wynajmuję nieruchomość. Zasiedziałem jej część udziałów (jest prawomocne postanowienie sądu). W tym momencie w księdze wieczystej nadal jestem jedynie współwłaścicielem nieruchomości. Czekam, na założenie nowej księgi wieczystej.

Czy w tym momencie, jeśli złożę do banku:
- wypis z sądu postanowienia stwierdzenie zasiedzenia udziałów w nieruchomości

- pit-28 (wynajmuję tę nieruchomość od trzech lat),
bank weźmie pod uwagę ten dochód przy liczeniu zdolności kredytowej?

Odpowiedz
0 Lajków
mateusz1105
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
13-01-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 469 wyświetleń)

Re: Dochód z najmu zasiedzianej nieruchomości

Dziękuję za zainteresowanie naszą propozycją. Ofertą kredytów hipotecznych oraz tematami dotyczącymi badania zdolności kredytowej zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. 

Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING. Możesz również umówić się na stronie www.ing.pl, wybierając kolejno: Kontakt -> Umów spotkanie. 

Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym możesz porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejla. Będziesz mógł zobaczyć naszego specjalistę oraz przygotowane materiały. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
153
23
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 372 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: karta kredytowa a doładowanie Revolut

Hej, czy próbowałeś tej taktyki?
Udało się czy były problemy przy doładowaniu?
Jeśli się udało, to jaka karta i jaka kwota?

18-12-2024
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy