26-01-2016 15:23
Witam , prowadzimy wraz z męzem dwie działalności gospodarcze (jedna jest na mnie , druga na męza) uzyskujemy dochód 3 tys miesiecznie netto , rozmawiając z doradca kazał rozliczyc pit i powiedział ze te dochody mogą sie zmienic jeszcze i moje pytanie co może sie zmienić??? Martwie sie ze moga byc mniejsze i nie uzyskamy kredytu na dom . A rozliczenie bedziemy miec na poczatku lutego
27-01-2016 14:48
Do weryfikacji zdolności kredytowej przyjmujemy dochody z działalności gospodarczej za ostatnie 12 pełnych miesięcy. W zależności od formy rozliczeń weryfikujemy dostarczone dokumenty i na podstawie tych dokumentów ostatecznie obliczamy zdolność kredytową. Jeśli z przedstawionych dokumentów będzie wynikało, że dochód netto jest niższy niż wcześniej wskazany to może to obniżyć Państwa zdolność kredytową.
27-01-2016 21:25
A jesli dochód nasz zostanie obnizony czy jestesmy w wstanie uzyskac kredyt hipoteczny a brakujaca cześc pinieądzy uzupełnic swoimi środkami ??
28-01-2016 11:51
@maria25 jeżeli dochód będzie na tyle niski, że nie będziemy mogli zaproponować kwoty o którą zawnioskujesz przygotujemy decyzję dla kwoty niższej jeśli zdolność kredytowa na to pozwoli.
Dziękuję za odpowiedź, chyba działa, bo spróbowałem. Ale jest to bardzo nieintuicyjne rozwiązanie. Pod tym samym przyciskiem jest otwarcie IKZE (etc.). Sugeruje to więc, że otwieramy nowy produkt, a
... 07-01-2025Witam, 2 stycznia złożyłem dyspozycje wypłaty drugiej ostatniej transzy kredytu. Wiem że trwa to maksymalnie 10 dni roboczych, ale może macie jakieś doświadczenia że dosłaliście wypłatę szybciej? Ile
... 07-01-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |