12-12-2016 19:55
Witam,
chcę wnioskować o kredyt hipoteczny na budowę domu. Mam wstępną decyzję kredytową (pozytywną). Teraz czas na operat posiadanej przeze mnie działki. Co w między czasie analizuje bank? Jakie jest ryzyko zmiany decyzji na negatywną? Pytam w kontekście kosztów jakie muszą ponieść na operat.
Ile obecnie czeka się na decyzję ostateczną od momentu złożenia kompletu dokumentów?
13-12-2016 16:06 – ostatnio edytowany 16-12-2016 17:42 przez AgnieszkaBin
Decyzja ostateczna jest zazwyczaj do 2 tygodni od decyzji wstępnej. Natomiast proces może ulec wydłużeniu. Proszę o kontakt z doradcą, u którego złożyłeś dokumenty. Doradca sprawdzi, na jakim etapie jest wniosek. Ocena wartości nieruchomości zlecona przez nas to koszt 350 zł.
Dziękujemy za opinię. W Jaśle posiadamy znacznie więcej bankomatów Zachęcam do zapoznania się z adresami urządzeń na naszej wyszukiwarce: https://www.ing.pl/placowki-oddzialy-bankomaty?type=bankomat&address=jas%C5%82o%20locality
... 31-10-2024Cześć, zgłaszam bug. Przy zmianie numeru telefonu na estoński w Waszej aplikacji obok kodu kierunkowego +372 wyświetla się flaga Rosji zamiast Estonii. Pozdrawiam!
31-10-2024