06-10-2021 20:05
Witam
RPP podniosla dzisiaj stopy procentowe. Czy ta decyzja ma wplyw na wnioski ktore juz maja status 5 "Mamy wszystko.Podejmujemy decyzje"?
Dzieki i pozdrawiam
Gregor
06-10-2021 22:12
07-10-2021 10:23
To zależy jaką masz zdolność i o jaki kredyt wnioskowałeś. Jeśli np masz zdolność na 500 tys zł a wnioskowałeś o kredyt na kwotę 300 tys zł, to raczej ta podwyżka nie wpłynie na decyzję, z tym, że musisz liczyć się z tym, że juz rata kredytu będzie inna niż w symulacji przy składaniu wniosku o kredyt. Nie jest to duża podwyzka na szczeście, ale zawsze jest.
07-10-2021 11:22
Dzieki za odpowiedz. Bardziej chodzi mi o to czy wniosek nie pojdzie na dodatkowa analize co wydluzy caly proces. Wydaje mi sie ze nie powinien, poniewaz zakladam ze przy analizie wstepnej bank przeprowadza symulacje na wypadek podwyzki stop i podejmuje dycyzje w oparciu o nie. Ale moze ktos z ING sie wypowie.
Dzieki
07-10-2021 11:37
Dokładnie, przed złożeniem wniosku, dostaje się symulacje jak będzie wyglądała rata i całkowity koszt kredytu w przypadku gdy podniosą stopy procentowe, więc generalnie każdy kredytobiorca zapoznaje się z tym faktem.
Przydałaby się weryfikacja jeszcze jednego z Moderatorów.
07-10-2021 19:03
Gregor74 Obecna sytuacja nie wpłynie na ponowną weryfikację całego procesu kredytowego. Oczekuj na naszą decyzję.
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024