06-05-2021 17:22
Cześć.
W najbliższym czasie chcę zawnioskować o kredyt na budowę domu. W przyszłym miesiącu rozpoczynamy budowę na działce, która niedawno została mi przekazana w darowiźnie od rodziców. Pozwolenia na budowę i wszelkie niezbędne decyzje, dokumenty, itd. zostały już przeniesione na mnie, więc pod tym względem jest ok.
Problem w tym, że w niektórych bankach w momencie zawnioskowania o kredyt muszę już być wpisany do KW jako właściciel. Jak to wygląda w ING, może istnieje możliwość dostarczenia aktu notarialnego (dot. przekazania mi działki przez rodziców) wraz z odpisem KW, w którym jeszcze rodzice będą widnieli jako jej właściciele? Czas oczekiwania na wpis w moim regionie jest dość długi, więc musiałbym znacznie opóźnić budowę, czego naturalnie wolałbym uniknąć.
07-05-2021 16:11
Miło mi czytać, że nasza oferta Cię zainteresowała Wniosek o kredyt możesz złożyć w naszym banku dopiero jak księga będzie zaktualizowana. Zapraszamy wtedy do kontaktu, chętnie przedstawimy wszystkie szczegóły.
07-05-2021 18:31
No to niestety zła wiadomość dla mnie, jednak nie chcę się poddawać i przekładać budowy. W związku z tym mam pytanie - czy mogę refinansować z kredytu jakiś już ukończony etap inwestycji?
08-05-2021 18:38
Tak, refinansujemy inwestycje nawet 12 miesięcy wstecz
Chętnie przekażemy więcej szczegółów, ale prosimy o kontakt z działem hipotecznym. Jest on możliwy w dni robocze od 8:00 do 20:00 oraz w soboty od 8:00 do 16:00. Numer telefonu to 32 357 00 65.
Mam ten sam problem. Jak to rozwiązać?
24-11-2024Witam,
mam podobnie, podczas próby aktywacji aplikacji wszystko przebiega prawidłowo aż do przyjścia smsa z kodem i po jego wpisaniu do aplikacji pojawia się ekran na wpisanie kodu przekazanego przez p
... 24-11-2024I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024