14-06-2021 11:02
Dzień dobry.
Mam umowę na kredyt hipoteczny od 4 lat razem z partnerem, chcemy przepisać umowę kredytową tylko na 1 osobę. Kontaktowałam się z pracownikiem ing w sprawie wymaganych dokumentów, tylko nie jest dla mnie jasne jeden dokument. Powinnam przedstawić umowę cywilno-prawną między mną a partnerem, iż właścicielem mieszkania będzie jedna osoba. Czy jest jakiś wzór takiej umowy? Mój notariusz jest zdziwiony, stąd pytanie na forum. Proszę o podpowiedź
15-06-2021 18:37
Na podstawie tej wiadomości, nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Potrzebujemy więcej informacji.
Czy będzie wyłączona jedna osoba z kredytu i nadal będzie dwóch właścicieli nieruchomości? Czy będzie wyłączony kredytobiorca i będzie jeden właściciel nieruchomości?
Jeżeli nieruchomość ma być przepisana na jedną osobę i tym samym ma być wyłączony kredytobiorca, to potrzebna jest umowa cywilno-prawna sprzedaży/przekazania części nieruchomości przez osobę, która ma być wyłączona z kredytu. Chce poznać warunki transakcji. Czy będzie to sprzedaż udziałów, darowizna czy może jeszcze inna forma przekazania.
Cześć,
Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?
Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?
26-12-2024
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |