14-06-2021 11:02
Dzień dobry.
Mam umowę na kredyt hipoteczny od 4 lat razem z partnerem, chcemy przepisać umowę kredytową tylko na 1 osobę. Kontaktowałam się z pracownikiem ing w sprawie wymaganych dokumentów, tylko nie jest dla mnie jasne jeden dokument. Powinnam przedstawić umowę cywilno-prawną między mną a partnerem, iż właścicielem mieszkania będzie jedna osoba. Czy jest jakiś wzór takiej umowy? Mój notariusz jest zdziwiony, stąd pytanie na forum. Proszę o podpowiedź
15-06-2021 18:37
Na podstawie tej wiadomości, nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Potrzebujemy więcej informacji.
Czy będzie wyłączona jedna osoba z kredytu i nadal będzie dwóch właścicieli nieruchomości? Czy będzie wyłączony kredytobiorca i będzie jeden właściciel nieruchomości?
Jeżeli nieruchomość ma być przepisana na jedną osobę i tym samym ma być wyłączony kredytobiorca, to potrzebna jest umowa cywilno-prawna sprzedaży/przekazania części nieruchomości przez osobę, która ma być wyłączona z kredytu. Chce poznać warunki transakcji. Czy będzie to sprzedaż udziałów, darowizna czy może jeszcze inna forma przekazania.
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i
... 14-11-2024Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
14-11-2024